wtorek, 22 lipca 2014

Lemoniada arbuzowa


U nas ciągle gorąco i jak na razie pogoda się nie zmieni. A to dobrze! Jednak trzeba mieć jakieś sposoby aby się ochłodzić. Dziś oto jeden z nich! Niesamowicie orzeźwiająca lemoniada z arbuza, gdzie cytrynę można śmiało zastąpić limonką, a smak będzie jeszcze lepszy. Polecam gorąco!

SCROLL DOWN FOR ENGLISH

Składniki:

  5 szklanek (900 g) pokrojonego w kostkę arbuza
  1/4 szklanki fruktozy lub cukru
  1 szklanka wody
  1/2 szklanki soku z cytryny lub limonki
  kostki lodu

W rondelku gotować wodę z fruktozą, aż fruktoza się rozpuści. Ostudzić. Arbuza zmiksować razem z syropem cukrowym. Przelać mieszaninę do dzbanka, dolać sok z cytryny i zamieszać. Mocno schłodzić. Podawać z kostkami lodu.







English version

Watermelon Lemonade

We've got a beautiful summer here in Poland. The heat is on and will last at least till the end of this week. But it's good thing, I'm not complaining! But we do have to cool down somehow. I've got an idea for you how to do this. It's unbelievable how refreshing this watermelon lemonade is! If you wish you can easily substitute lemons with limes and the taste will be even better.

Ingredients:

  5 cups (900g) cubed watermelon
  1/4 cup fructose or sugar
  1 cup water
  1/2 cup fresh lemon or lime juice
  Ice cubes

In a pot bring sugar and water to a boil until sugar is completely dissolved. Pour simple syrup and watermelon into a blender and blend until mixture is smooth. 
Strain the mixture into the pitcher. Add lemon juice and stir. Cool the lemonade and serve with ice cubes.

3 komentarze:

  1. to musi być pysznie orzeźwiające....:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda wyśmienicie! ; )
    Świetny pomysł na letnie orzeźwienie!

    OdpowiedzUsuń