Zrodził mi się pomysł na połączenie ciastek Oreo z białą czekoladą i owocem granatu i... wyszło pysznie! Słodycz tarty przełamuje kwaskowy granat. Krem na bazie mascarpone, śmietany i białej czekolady rozpływa się w ustach. A dodatkową zaletą tego deseru jest łatwość i szybkość jego przygotowania :) Polecam do popołudniowej kawy!
SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION
Składniki na spód:
225 g klasycznych ciastek Oreo lub Neo
50 g gorzkiej czekolady
50 g masła
Formę na tartę o średnicy 25 cm wysmarować masłem. Wszystkie składniki zmiksować na masę o konsystencji mokrego piasku, wysypać do formy i wylepić jej spód oraz boki. Schłodzić.
Składniki na krem:
250 g serka mascarpone
3/4 szklanki śmietany 30%
200 g białej czekolady
Dodatkowo: 1 nieduży owoc granatu
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Wszystkie składniki ubić, aż powstanie gęsty krem. Uwaga! aby nie przebić masy. Krem wyłożyć na schłodzony spód i posypać pestkami granatu.
English version
White Chocolate Oreo Tart
I came up with a combination of Oreos, white chocolate and pomegranate and... it came out delicious! The sweetness of the tart breaks the sweet and sour pommegranate. Cream is based on mascarpone, heavy cream and white chocolate which is melting in your mouth. What's more this dessert is easy and quick to make. I highly recommend adding this to your afternoon coffee break!
Crust ingredients:
225 g Oreo cookies
50 g semi-sweet chocolate
50 g soft butter
Grease a 25 cm diameter pan with butter. Place all ingredients in a food procesor and mix them utill you get a workable crust. Press the crust into a prepared pan. Refrigerate while making the filling
250 g mascarpone
3/4 cup heavy cream
200 g white chocolate
Additionally: small pomegranate
Melt white chocolate in a bowl over simmering water. Remove from the heat and set aside to cool.
In a stand mixer bowl beat mascarpone, heavy cream and white chocolate until you get a thick cream. Be careful not to overbeat. Pour the filling into prepared crust. Refrigerate until set. Decorate with pomegranate seeds before serving.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz