czwartek, 27 czerwca 2013

Pudding z nasion chia



Deser dość ciekawy, najfajniejszą ma teksturę. Nasiona zachowują się identycznie jak tapioka, stają się prawie przezroczyste, ale czegoś mi brakowało. Następnym razem zrobiłabym pól na pół ze zwykłym mlekiem, albo tylko z mleka kokosowego. Koniecznie trzeba dodać do środka owoce, najlepiej w postaci musu i wymieszać, żeby powstały wzorki. Dodałabym też więcej miodu, albo czegoś słodkiego. Spróbujcie, może stworzycie własną wariację na ten temat :)

Składniki na 4 porcje:

  2 szklanki mleka migdałowego
  1/4 szklanki nasion chia
  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  1 łyżka miodu
  dowolne owoce

Przygotowanie:
Wszystkie składniki włożyć do miski, dobrze wymieszać. Wsadzić do lodówki na 30 min i co 10 min wszystko porządnie wymieszać. Po tym czasie przelać do mniejszych miseczek i włożyć do lodówki na co najmniej 3 godziny lub na całą noc.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz