środa, 14 sierpnia 2013

Ciasteczka owsiane

z jagodami goji


Stary, prosty przepis, wykorzystywany przez moją mamę, ale ten dzisiejszy jest trochę zmodyfikowany. Dla wzbogacenia smaku dodałam odrobinę granulowanego mleka w proszku i jagody goji. Ciasteczka wyszły chrupiące i przepyszne! Eksperyment uważam za udany :)

Składniki na ok. 25 sztuk:

  150 g masła
  180 g brązowego cukru (może być mniej)
  1 jajko
  2 łyżki wody
  2 szklanki płatków owsianych
  140 g mąki pszennej
  2 łyżki granulowanego mleka w proszku
  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  1/2 szklanki suszonych jagód goji

Masło, cukier, jajko oraz wodę włożyć do miksera i utrzeć na jasną masę. Dodać płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, mleko w proszku, jagody goji i dokładnie wymieszać łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i powykładać porcje ciasta. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza i piec przez ok. 15 minut.







Dołącz do mnie na facebooku: www.facebook.com/cherryncinnamon




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz