z jagodami goji
Stary, prosty przepis, wykorzystywany przez moją mamę, ale ten dzisiejszy jest trochę zmodyfikowany. Dla wzbogacenia smaku dodałam odrobinę granulowanego mleka w proszku i jagody goji. Ciasteczka wyszły chrupiące i przepyszne! Eksperyment uważam za udany :)
Składniki na ok. 25 sztuk:
150 g masła
180 g brązowego cukru (może być mniej)
1 jajko
2 łyżki wody
2 szklanki płatków owsianych
140 g mąki pszennej
2 łyżki granulowanego mleka w proszku
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki suszonych jagód goji
Masło, cukier, jajko oraz wodę włożyć do miksera i utrzeć na jasną masę. Dodać płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, mleko w proszku, jagody goji i dokładnie wymieszać łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i powykładać porcje ciasta. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza i piec przez ok. 15 minut.
Dołącz do mnie na facebooku: www.facebook.com/cherryncinnamon
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz